petak, 28. kolovoza 2015.

„Блуз самит” фестивал на Ади Циганлији


Дама пева блуз: Тања Јовићевић (Фото Танјуг)
Фестивал блуз музике „Блуз самит” биће одржан у петак од 20 сати у клубу „Кокета” на Макишкој страни Аде Циганлије у Београду. Ово је једини фестивал у нашој земљи посвећен овом музичком правцу, који се други пут одржава у Београду и окупља најбоље музичаре са ових простора. Учесници фестивала су: Тања Јовићевић, певачица некадашњег рок састава „Октобар 1864”, која ће наступити са „Блуз бендом”, „Зона Б” и специјални гости – Дејан Цукић, Пера Џо, Драгољуб Црнчевић Црнке и састави „The Gemblers” и „Блуз колеге”.
Певачица Тања Јовићевић, у чијем невероватно моћном вокалу уживамо већ три деценије, наступиће са „Блуз бендом”. Она је током досадашње каријере сарађивала са многим познатим домаћим саставима и извођачима, а један део музичке каријере провела је и као пратећи вокал београдског састава ЕКВ, иако никада није била званична чланица овог бенда. Недавно је са колегом Владом Маричићем објавила албум „Магија која не престаје”, а публика ће вечерас имати прилику да чује њену мешавину џеза, блуза, фанка, соула, ритма и блуза, али и ретроспективу њеног досадашњег рада.
Ветерани београдске блуз сцене „Зона Б” наступиће вечерас у „Кокети” заједно са гостима Дејаном Цукићем, Драгољубом Црнчевићем и Пером Џоом. Чланови садашње поставе: Петар Зарија, Дуда Безуха, Зденко Колар, Душан Ристић и Дадо Стојановић свираће избор песама са свих шест студијских албума.
„The Gemblers” је бенд из Сремске Митровице, који свира од 1984. године, а изводе блуз разних стилова, док „Блуз колеге” свирају класичан блуз, а у саставу овог бенда су садашњи и бивши певач „Зоне Б” – Петар Зарија и Јован Савић Лоле.
И. А.
објављено: 27.08.2015.- ПОЛИТИКА