ponedjeljak, 19. listopada 2015.

„Bosiljkovanje“ u Brodu

BROD, 17. OKTOBRA – U Brodu je održano „Bosiljkovanje“ , međunarodna smotra kulturno-umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunije, Hrvatske i Mađarske. Ovu manifestaciju je organizovao KUD „Duško Trifunović“ u saradnji sa JU „Turistička organizacija opštine Brod“, a pod pokroviteljstvom opštine Brod.
U subotu, 17. oktobra, u amfiteatru Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“, pred prepunom dvoranom mladi igrači i pjevači su predstavili folklor i tradicionalnu igru i pjesmu iz svojih krajeva. Smotri folklora je prisustvovao i zamjenik načelnika opštine Goran Garačić. „Bosiljkovanje“ predstavlja tradicionalni događaj koji organizuje KUDM „Bosiljak“ iz Dervente, a ove godine je iz matične opštine, zahvaljujući dobroj saradnji „Bosiljka“ i „Duška Trifunovića“ ovaj događaj organizovan i na području opštine Brod.
„Opština Brod je zahvalna što ima priliku da ugosti i organizuje manifestaciju ovog obima i karaktera, te smo podržali i nastavićemo da podržavamo manifestacije koje na ovaj način afirmišu kulturne potencijale naše opštine“, izjavio je Goran Garačić.
123