ponedjeljak, 9. studenoga 2015.

Ćopića vratiti u škole i na fakulteteU Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” u Derventi održano je književno veče na kojem je predstavljena Antologija poezije “Ćopić, svilen pisac”, autora Milenka Stojičića. književno-veče Stojičić je sinoć, predstavljajući ovo djelo, naveo da je sačinio tri antologije posvećene Ćopiću. Prema njegovim riječima, prva knjiga govori o vezi Petra Kočića i Branka Ćopića, druga knjiga je antologija pjesama 70 autora koji pišu o Ćopiću, a treća predstavlja Ćopića u vidu pripovijedaka. On je istakao da je Ćopić pisao za budućnost za razliku od mnogih pisaca koji pišu o prošlosti. - To je zaostavština za budućnost. Ćopića treba vratiti u škole, da se izučava na fakultetima, da se pišu magistarske i doktorske disertacije, i to će biti najbolji način obilježavanja 100 godina Ćopićevog rođenja – smatra Stojičić. SRNA

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” u Derventi održano je književno veče na kojem je predstavljena Antologija poezije “Ćopić, svilen pisac”, autora Milenka Stojičića.
književno-veče
Stojičić je sinoć, predstavljajući ovo djelo, naveo da je sačinio tri antologije posvećene Ćopiću. Prema njegovim riječima, prva knjiga govori o vezi Petra Kočića i Branka Ćopića, druga knjiga je antologija pjesama 70 autora koji pišu o Ćopiću, a treća predstavlja Ćopića u vidu pripovijedaka.
On je istakao da je Ćopić pisao za budućnost za razliku od mnogih pisaca koji pišu o prošlosti.
- To je zaostavština za budućnost. Ćopića treba vratiti u škole, da se izučava na fakultetima, da se pišu magistarske i doktorske disertacije, i to će biti najbolji način obilježavanja 100 godina Ćopićevog rođenja – smatra Stojičić.
SRNA