nedjelja, 24. studenoga 2013.

POČELA RADIONICA SLIKARSTVA

b_250_0_16777215_00_images_vijesti_doboj-biblioteke-ulaz.jpgU Američkom kutku u Doboju počela je danas radionica slikarstva uz učešće 15 kandidata starosti od sedam do 74 godine, rekao je Srni direktor Kutka Siniša Simić."Organizacijom ove radionice želimo da pomognemo svima onima koji sarađuju sa Kutkom, a posebno mladima, koji su izrazili želju da se bave ovom vrstom umjetničke djelatnosti", naglasio je Simić.Na ovoj prvoj iz serije pripremljenih radionica, kadndidati će biti praktično upoznati sa primjenom slikarskog pribora i četkice, te tri osnovne boje–crvena, plava i žuta, kao i njihovom primjenom u slikarstvu, rekao je voditelj radionice akademski slikar i vajar Pavle Rističevića iz Doboja.
On je naglasio da će učesnici radionice slikati na kartonu na slobodnu temu, jer time mogu pokazati svoje dosadašnje slikarsko znanje i umijeće, koje će se sagleadti i u daljem radu stručno obraditi.
Svi  radovi biće predstavljeni na izložbi, koja će biti organizovana u Kutku, 28 novembra, povodom obilježavanju američkog praznika Dana zahvalnosti. 
Američki kutak u Doboju otvoren je 26. septembra 2007. godine, a projekat je ostvaren partnerskim odnosima Kancelarije za odnose sa javnošću Ambasade SAD u BiH i opštine Doboj.
(SRNA)