ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

Отворена 37. Акварелистичка колонија „Сава Брод“

БРОД, 20. ЈУНА  – У Градској галерији, вечерас је свечано отворена 37. Акварелистичка ликовна колонија „Сава Брод“. У склопу галерије, биће изложени бројни радови са прошлогодишње колоније, међу којима можемо видјети многа позната имена као што су Хаџи Бранко Никитовић, Ђурђа Вилагош, Драгослав Хусар и бројни други умјетници.
„Општина Брод вечерас, по 37. пут за редом организује и отвара овај важни културно-умјетнички догађај од велике важности за наш град“, изјавио је Илија Јовичић, Начелник општине Брод.
Јовичић се захвалио свим учесницима Колоније те додао да ће општина Брод и у наредним годинама наставити са развијањем и унапређењем ове културне манифестације.
Акварелистичка колонија „Сава“ основана је и почела са радом 1980. године, и све до 2006. године била је под покровитељством „Рафинерије нафте“, а након тога општина Брод преузима улогу покровитеља и организатора.
Традиционално, сваке године кључ Галерије се уручи једном од учесника, која на идућој колонији кључ предаје другом учеснику. Ове године кључ Галерије додијељен је србијанском сликару Момчилу Голубовићу – Канију, иначе дугогодишњем учеснику колоније „Сава Брод“.
„Да би нешто опстало, а посебно култура и умјетност, то мора да се његује, и упркос свим проблемима и кризама, Колонија се сачувала и постала ово што је данас“, изјавио је Голубовић.
Колонија остаје отворена до 25. јуна, гдје се сваким радним даном од 10-20 часова могу погледати изложени радови у просторијама Градске галерије.
3
6
2
4