petak, 7. listopada 2016.

“Bosiljkovanje”: Gostuju ansambli iz 5 zemalja, bogat program i dodatni sadržaji


Kao i proteklih godina, oko Miholjdana, Kulturno – umjetničko društvo mladih „Bosiljak“ i ove godine organizuje Inter folk fest „Bosiljkovanje“.
Festival će trajati od 10. do 16. oktobra i to u Srpcu, Derventi, Doboju i Petrovu. Glavni festivalski dan je četvrtak. Naime, festival će biti održan 13. oktobra u Derventi, u Sportskoj dvorani, sa početkom u 19 časova, dok su u 13 časova planirane izložbe starih predmeta, rukotvorina, nošnji, instrumenata, tradicionalnih jela, kao i pasuljijada.
Tradicionalni defile će krenuti u 17 časova.
Derventska publika će imati priliku da uživa u bogatom programu i raznovrsnim koreografijama koje će izvoditi ansambli iz Srbije, Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rusije. Predstaviće se članovi KUD „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke, ANI „Lijevče“ iz Razboja, folk grupa „Nastos“ iz Soluna, KUD „Duško Trifunović“ iz Broda, KUD „Branislav Nušić“ iz Borova, Reprezentativni ansambl narodnih igara i pjesama „Čajavec“ iz Banjaluke. Posjetioci će ponovo imati priliku da vide nastup Državnog vojnog ansambla pjesme i igre „Volškie Kazaki“ iz Samare, kao i domaćina KUDM „Bosiljak“.

Derventa Cafe