petak, 27. prosinca 2013.

ELEKTRIČNI KLAVIR ZA MALIŠANE

Poseban razlog za radost na dan Svetog Nikole imali su mališani i zaposlenici derventskog Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“.
Naime, upravo na Nikoljdan realizovan je humanitarni cilj prethodno održanog koncerta „Rundek Kargo Tria“ tako da je muzički kabinet Centra upotpunjen neophodnim električnim klavirom za koji su sredstva obezbijeđena prodajom ulaznica.
O značaju ovog događaja ponajbolje svjedoče riječi Vladana Popovića, direktora Centra:
„Ovaj električni klavir nama je bio prijeka potreba i stigao je u pravo vrijeme. Njime ćemo sigurno unaprijediti nastavu muzičke kulture, a klavir nam je, simbolično, uručen baš na Nikoljdan, tako da je došao kao odličan poklon djeci.“
Simboličnoj predaji klavira od strane predstavnika Udruženja „Šarlo“ prisustvovali su, pored direktora Popovića, nastavnik muzičke kulture Violeta Pećić i nekolicina učenika, koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i izraziti zahvalnost svima koji su pomogli ostvarenju ovog značajnog događaja.
Treba istaći i to da proslavljeni kantautor Darko Rundek nije otišao praznih ruku, te da je osim zasluženih aplauza i pozitivnih utisaka koje nosi iz Dervente, na poklon dobio reljefno oslikano djelo „Ruke“, poklon predstavnika „Budućnosti“ nastao u saradnji akademskom slikarkom Jelenom Bardak.
„Nekako se sve srećno poklopilo, nije uobičajno da sviramo koncerte čiji prihod ide u neke svrhe, tako da je ovo potpuno izvan neke naše rutine. Tako smo i mi svirali na jedan način u kojem nije bilo rutine i nekad se dogodi da se stvari poslože da nešto može biti jednostavno, lijepo i dobro.“, izjavio je Rundek poslije koncerta.

B. Nikolić