ponedjeljak, 2. prosinca 2013.

Izgubljeni u Bruklinu

Narodno pozorište RS predstavlja: „Izgubljeni u Bruklinu“

02.12.2013. 13:54
Premijera predstave "Izgubljeni u Bruklinu" biće održana u utorak, trećeg decembra na Maloj sceni Narodnog pozorišta RS u Banjaluci.


Jedanaesta sezona male scene "Petar Kočić" Narodnog pozorišta Republike Srspke otvara se premijerom rediteljskog djela Vladimira Đorđevića „Izgubljeni u Bruklinu“. Predstava je rađena prema priči pisca Milana Kneselca (Džo Moler) “Izgubljeni u Bruklinu”. 
Predstava prati život srpskih imigranata koji se bore za opstanak u SAD-u. Komad sadrži zanimljiv video materijal koji doporinosi autentičnosti priče. 
“Pisac Džo Moler je prikazao razne likove koji se bore za život pritom upadajući u niz tragi-komičnih situacija. Napravili smo dinamičnu, modernu, savremenu predstavu opisujući stvarni život u Americi, a na publici je da ocijeni kako je sve ispalo”, rekao je na konferenciji za novinare održanoj u Banjaluci, režiser i glumac Vladimir Đorđević.
Glavnu ulogu osim Đorđevića igra i banjalučki glumac Željko Erkić koji je radeći u Americi upoznao autora priče “Izgubljeni u Bruklinu”.
“Trend odlaženja u inostranstvo se nastavlja pa smo željeli da pokažemo ljudima da tamo i nije baš sjajno. Opisali smo svu težinu kroz koju naši ljudi prolaze, radeći poslove od danas do sutra. Od sedam izdanja priča kratkih formi izvukli smo pravi segment koji je zanimljiv za predstavu”, kazao je Erkić.
Dramatizaciju i scenografiju potpisuju Milan Gajić i Mario Ćulum koji kaže da je u predstavi opisan kontrast između realnog života i holivudske produkcije.
“Bilo je zanimljivo iskustvo raditi na ovom komadu. Opisali smo obične ljude koji se ne mogu pronaći u američkom stilu života”
Predstavu premijerno možete pogledati sutra u 20. 30 sati na maloj sceni NPRS u Banjaluci.

(Tekst i Foto: Milica Kulić, MONDO)